TIETOJA SÄHKÖISESTÄ LAKIMIESMATRIKKELISTA

Olenko mukana sähköisessä lakimiesmatrikkelissa?

Jos tietosi julkaistiin Suomen Lakimiehet 2015 –teoksessa, tai olet suorittanut ylemmän oikeustieteellisen loppututkinnon elokuuhun 2018 mennessä, etkä ole nimenomaisesti kieltänyt tietojesi julkaisemista myös sähköisessä matrikkelissa, ovat tietosi mukana sähköisessä matrikkelissa. Teoksessa on mukana lähes 20 000 lakimiehen tiedot.

Sähköinen lakimiesmatrikkeli on suljettu palvelu. Palvelu on Suomen Lakimiesliiton jäsenetu.

Mitä tietoja minusta näkyy matrikkelissa?

Sähköisen matrikkelin tiedot vastaavat vuonna 2015 ilmestynyttä Suomen Lakimiehet –teosta, johon tiedot kerättiin lakimieskunnasta matrikkelikyselyllä.

Matrikkelikyselyyn vastaamatta jättäneistä lakimiehistä matrikkelissa julkaistiin vain henkilötietolain sallimat tiedot: sukunimi ja entiset sukunimet, etunimet, ammatti tai arvo, kotipaikka, syntymäaika- ja paikka, sen mukaan kuin tiedot ovat olleet käytettävissä. Samat tiedot ovat näkyvillä myös sähköisessä matrikkelissa.

Henkilöitä, jotka ovat nimenomaisesti kieltäneet tietojensa julkaisemisen, ei mainita painetussa teoksessa eikä sähköisessä versiossa.

Lakimiesmatrikkelin käyttäjien tietoja ei missään tilanteessa luovuteta palvelun ulkopuolelle.

Haluatko nähdä omat tietosi?

Suomen Lakimiesliiton jäsenenä pääset kirjautumaan matrikkeliin liiton jäsennumeroa ja salasanaa käyttäen. Oma profiilisivu avautuu automaattisesti kirjautumisen jälkeen. Voit muokata profiiliasi tai poistaa tietosi milloin tahansa.

Jos et pääse kirjautumaan palveluun mutta haluat nähdä omat tietosi tai haluat poistaa tietosi sähköisestä matrikkelista, matrikkelitoimitus auttaa mielellään.

Toimituksen tavoittaa sähköpostitse osoitteesta matrikkelitoimitus@almamedia.fi sekä puhelimitse ti-pe klo. 13-15 043 855 4750.

Miten voin lisätä tietoni matrikkeliin?

Lakimiesliiton jäsenenä pääset lisäämään profiilin ja muokkaamaan tietojasi heti.

Painettu Suomen Lakimiehet –teos ilmestyy jälleen 2019

Tietojen kerääminen painettua matrikkelia varten käynnistyy syksyllä 2018. Tietojen keruu tapahtuu tätä verkkopalvelua hyödyntäen. Matrikkelitoimitus ottaa yhteyttä lakimieskuntaan alkuvuodesta 2019.

Matrikkelikyselyyn vastaamatta jättäneistä lakimiehistä julkaistaan vain perustiedot (nimi, syntymäaika, valmistumisvuosi, tutkinto ja yliopisto).

Sähköisessä matrikkelissa julkaistaan samat tiedot kuin Suomen Lakimiehet 2019 -teoksessa.

Matrikkelitoimitus voi olla yhteydessä Lakimiesmatrikkelissa oleviin lakimiehiin Lakimiesmatrikkeliin liittyvissä asioissa.

Tietoja ei käytetä muihin tarkoituksiin.